SDH Lomec
Znam SDH Lomec
Sbor dobrovolných hasičů
O nás Historie Události Galerie Sponzoři Kontakty

Korotice 28.8.2021

Pozvání na soutěž od našich přespolních sousedů vždy moc rádi přijímáme, protože celá akce se vždy nese v přátelské a pohodové atmosféře. Loni se akce neuskutečnila a to kvůli vládním opatřením v souvislosti s koronavirem. A tak jsme se těšili ještě o to víc.
Na slavnostní nástup, který kolem půl dvanácté započal soutěž, se postavila čtyři družstva dětí, sedm družstev mužů a čtyři družstva žen. Krátce po poledni zazněl první výstřel ze startovací pistole, který na trať poslal domácí tým z řad nejmenších hasičů. Nejlépe se zadařilo útok odběhnout dětem družstva A z Křesetic. Na druhém místě se pak umístily Víckovice, třetí místo obsadily domácí Korotice a na čtvrtém místě se umístilo družstvo Křesetice B.
Po vyhlášení kategorie dětí se přestavěla trať na "3B" s nástřikovými terči, kde své útoky předvedlo sedm mužských družstev. Nejrychlejší čas zde zaběhli muži z Neškaredic. Našim chlapům se bohužel zamotala hadice C za rozdělovačem a pravému terči tak voda dorazila později. Tato chyba stála mužské družstvo šanci obhájit předloňské prvenství a naopak domácím Koroticím byla důvodem k velké radosti, jelikož se jim podařilo porazit Lomec. Však večer jsme to pak společně oslavili.
Soutěž uzavíraly útoky žen, které měly trať na "2B" s nástřikovými terči a zde se nejvíce zadařilo našim holkám, které tak zůstaly zlaté. Druhé místo obsadily domácí Korotice. Na třetím místě se pak umístilo družstvo žen z Potěh a čtvrtou příčku obsadily ženy z Bělé.
Tato soutěž byla pořádaná zároveň i jako župní, tudíž při závěrečném nástupu se vyhlašovalo ještě zvlášť pořadí pouze pro ČHJ, kde vítězové postoupili do prezidentského kola, které se konalo koncem září v Krchlebech. V Župě tedy první příčku obsadilo dětské družstvo Křesetice A, v mužské kategorii Neškaredice a z kategorie žen to byly domácí Korotice.

Moc si vážíme všech, kteří nás na soutěž přišli podpořit!























































































































zpět do GALERIE
Obec Umonín
www.obecumonin.cz
požáry.cz
www.pozary.cz
OSH Kutná Hora
www.oshkh.cz
www.sdhlomec.cz Copyright © sdhlomec.cz